Menü Bezárás

Távoli Asztali kapcsolat (RDP kliens)

A Távoli Asztali kapcsolat (RDP kliens) használata

Egy számítógépet nem csak a saját billentyűzetével, egerével és kijelzőjével lehet használni, hanem ugyanezt meg tudod tenni egy olyan számítógéppel is, amely tőled több száz kilométer távolságban van.
Ehhez természetesen nem több száz kilométernyi vezetékkel rendelkező monitor, egér és billentyűzet kell, hanem az a szolgáltatás, amelyet távoli asztali kapcsolatnak neveznek.
Ha az ilyen módon elérni kívánt számítógépen be van kapcsolva ez a szolgáltatás és Neked van jogod csatlakozni hozzá, akkor úgy fogod tudni használni ezt a távoli számítógéped, mintha ott ülnél előtte.

Ehhez viszont szükséged lesz a Távoli asztali kapcsolat programra is, amely a Windows 7 beépített kelléktárába tartozik, aki még nem találkozott vele megtalálja a START MENÜ – MINDEN PORGRAM – WINDOWS KELLÉKEK menüpont alatt.
(Vagy parancsként a futtatás mezőbe írva: mstsc.exe)

Bejelentkezés egy távoli számítógépre

A távoli számítógéphez való csatlakozáshoz szükség lesz egy távoli címre, egy port számra, illetve egy felhasználói név és jelszó párosra, ezen adok hiányában a távoli kapcsolat létrehozása nem lehetséges. Kérd rendszergazdáink segítségét a hozzáférési információk beszerzéséhez.

Amikor bejelentkezel erre a távoli számítógépre, pontosan úgy tudsz rajta dolgozni, mintha ott ülnél a távoli számítógép saját kijelzője előtt.

Munkahelyi környezetben gyakori ennek a megoldásnak az alkalmazása, például akkor, ha olyan alkalmazással kell a felhasználóknak dolgoznia, amelynek nincs hálózatos verziója. A távoli asztali kapcsolattal a felhasználók bejelentkeznek erre a számítógépre, így az alkalmazás szempontjából ezek a munkatársak helyi felhasználóként jelennek meg.

A távoli asztali kapcsolat beállításai

A kapcsolódás előtt érdemes a Beállítások között, a Minőség fülön kiválasztani, hogy milyen sebességű hálózaton keresztül érjük el a távoli számítógépet. Ha lassú a kapcsolat a helyi és a távoli számítógép között, a legtöbb opciót érdemes kikapcsolni, ellenkező esetben a távoli számítógépen végzett munka nagyon akadozó és lassú lesz.

Megszakítás